Het lange vierkant interieur

The Rosie House Rotterdam

Een benedenwoning in Rotterdam was aan vernieuwing toe. De functies van wonen en slapen pasten niet aan de eisen van de bewoners. De functies zijn verwisseld zodat er een aparte slaapkamer ontstond en de leefkeuken is bij de woonkamer betrokken.

Het lange vierkant interieur

Er is gekozen voor een minimalistisch ontwerp waarbij het gebruik van materiaal beperkt is tot vloer (grenen), wand (stucwerk) en meubel (wit gelakt). Schakelaars en elektra zijn zoveel mogelijk weggewerkt in de meubels.

Het lange vierkant interieur

Het materiaal loopt in elkaar over waardoor de kasten en tafels geïntegreerd worden als een geheel. Zo loopt de vloer over in een tafel en via het plafond geeft het de plek aan van het kook gedeelte. In de tafel en achter het aanrecht zijn opslagmogelijkheden gemaakt met stopcontacten. Handig voor eventueel een laptop aan tafel op te laden, of voor het gebruik van keukenmachines in de keuken.  

Het Lange vierkant interieur

De kasten eindigen als een driehoek zodat loopruimte geoptimaliseerd wordt (vooral bij de deur en de keuken.) In de woonkamer zijn de luidsprekerboxen in de kasten gemonteerd waarbij deze bij gebruik tevoorschijn gehaald kunnen worden.

Het lange vierkant interieur

 

SHARE
SHARE