Werkwijze voor ontwerp en realisatie maatwerk interieur

Wilt u meer weten over onze werkwijze? Hieronder staan de stappen die we doorlopen van A tot Z om uw droom interieur project te realiseren.
Wandkast het lange vierkant

Stap 1 – Kennismaking & offerte

U kunt met uw vraag altijd per mail of telefonisch contact opnemen met Het Lange Vierkant. Aan de hand van een vrijblijvend kennismakingsgesprek bij ons op kantoor of bij u thuis kunnen we van gedachten wisselen en uw wensen/mogelijkheden bespreken. 

Onze voorkeur gaat uit naar een afspraak op locatie, zodat we de ruimte direct kunnen zien en we de globale maten opnemen. Op deze wijze hebben we een completer beeld van situatie, dan wanneer er bijvoorbeeld foto’s worden gemaild.

Na het oriëntatiegesprek gaan we aan de slag met een passende aanbieding en sturen we een een schetsontwerp met een eerste offerte, hierin staan de kosten, indicatieve planning en voorwaarden. Na uw akkoord volgt de ontwerpfase waarin we in detail uw maatwerk interieur wens verder uitwerken.

Stap 2 – Ontwerp

Na het akkoord op de offerte gaan we een ontwerpfase in, deze doorloopt een aantal stappen. Als eerste verfijnen we het schetsontwerp. Aan de hand van deze eerste schets kijken we gezamenlijk welke op- of aanmerkingen er zijn, die wij verwerken in het voorlopig ontwerp. We maken een sfeervolle 3D tekening om u een mooi en realistisch beeld te geven van ons plan. Dit voorlopige ontwerp wordt in overleg nog één keer gefinetuned zodat alles naar uw wens is.

Dit is het definitief ontwerp, waar we op basis van de offerte definitief kunnen bijstellen. Wanneer hier akkoord op is kunnen plannen we de werkzaamheden direct in, zodat u precies weet wat wanneer gebeurt.

Ontwerpen Het Lange Vierkant
Het Lange Vierkant Werkplaats

Stap 3 – Productie

Na het goedkeuren van het definitieve ontwerp en offerte volgt de productie fase. In deze fase bestellen we de benodigde materialen en bereiden we veel voor in onze werkplaats. Met onze CNC machine frezen we alle onderdelen uit en zetten de kast of meubelstuk deel voor deel in elkaar zodat we op locatie alleen bezig zijn met de plaatsing.

In overleg met u maken we een exacte planning, zodat we op de afgesproken dagen kunnen langskomen om uw project op locatie te plaatsen.

Stap 4 – Oplevering

Zodra uw interieur op maat helemaal tot in de puntjes is afgewerkt, volgt de officiële oplevering. We lopen samen met u alle onderdelen na. Zijn er nog zaken waar u niet helemaal tevreden over bent? Dan lossen we die zo spoedig mogelijk op. Pas als u helemaal tevreden bent met uw nieuwe interieur, dan zijn wij dat ook. Overigens blijft ook na de oplevering gelden: één belletje en we komen langs!

Wandkast het lange vierkant
Speelhuisje het lange vierkant

Onze interieur projecten

Bekijk op deze pagina een overzicht van alle maatwerk interieur projecten die door Het Lange Vierkant zijn ontworpen en gerealiseerd.