Werkwijze voor ontwerp en realisatie maatwerk interieur

Wilt u meer weten over onze werkwijze? Hieronder staan de stappen die we doorlopen van A tot Z om uw droom interieur project te realiseren.
Wandkast het lange vierkant

Stap 1 – Kennismaking & offerte

U kunt met uw vraag altijd per mail of telefonisch contact opnemen met Het Lange Vierkant. Aan de hand van een vrijblijvend kennismakingsgesprek bij ons op kantoor of bij u thuis kunnen we van gedachten wisselen en uw wensen/mogelijkheden bespreken. 

Onze voorkeur gaat uit naar een afspraak op locatie, zodat we de ruimte direct kunnen zien en we de globale maten kunnen opnemen. Op deze wijze hebben we een completer beeld van de situatie, dan wanneer er bijvoorbeeld foto’s worden gemaild.

Na het vrijblijvende oriëntatiegesprek gaan we aan de slag met een passende aanbieding en sturen we een eerste offerte, hierin staan de kosten, indicatieve planning en voorwaarden. Na uw akkoord volgt de ontwerpfase en Kunnen we de eerste schetsen (die we hebben gemaakt na aanleiding van ons kennismakingsgesprek) sturen tegen een eerste aanbetaling.

Stap 2 – Ontwerp

In deze fase komen we nog een keer langs om het schetsontwerp met elkaar te bespreken. We doorlopen de 3D schetsen die een mooi en realistisch beeld geven van ons plan. Aan de hand van deze eerste schets kijken we gezamenlijk welke op- of aanmerkingen er zijn, die wij verwerken in het voorlopig ontwerp.

Dit voorlopige ontwerp wordt gezamenlijk nog een keer gefinetuned zodat alles naar uw wens is. De laatste wensen en opmerkingen verwerken wij dan nog één keer in de tekeningen waarmee we in de laatste fase belanden.  Namelijk het definitief ontwerp. Dit is de laatste ontwerpfase waarin we de laatste aan en opmerkingen hebben verwerkt in de tekeningen. In deze tekeningen  zijn in detail uw maatwerk interieur wensen uitwerkt tot een definitief ontwerp.

Met het definitief ontwerp stellen we de offerte ook vast. Wanneer hier akkoord op is kunnen we de werkzaamheden inplannen, zodat u precies weet wat wanneer gebeurt.

Ontwerpen Het Lange Vierkant
Het Lange Vierkant Werkplaats

Stap 3 – Productie

Na het goedkeuren van het definitieve ontwerp en offerte volgt de productie fase. In deze fase bestellen we de benodigde materialen en bereiden we veel voor in onze werkplaats. Met onze CNC machine frezen we alle onderdelen uit en zetten de kast of meubelstuk deel voor deel in elkaar zodat we op locatie alleen bezig zijn met de plaatsing.

In overleg met u maken we een exacte planning, zodat we op de afgesproken dagen kunnen langskomen om uw project op locatie te plaatsen.

Stap 4 – Oplevering

Zodra uw interieur op maat helemaal tot in de puntjes is afgewerkt, volgt de officiële oplevering. We lopen samen met u alle onderdelen na. Zijn er nog zaken waar u niet helemaal tevreden over bent? Dan lossen we die zo spoedig mogelijk op. Pas als u helemaal tevreden bent met uw nieuwe interieur, dan zijn wij dat ook. Overigens blijft ook na de oplevering gelden: één belletje en we komen langs!

Wandkast het lange vierkant
Speelhuisje het lange vierkant

Onze interieur projecten

Bekijk op deze pagina een overzicht van alle maatwerk interieur projecten die door Het Lange Vierkant zijn ontworpen en gerealiseerd.