Werkwijze voor ontwerp en realisatie dakterras

Wilt u meer weten over onze werkwijze? Hieronder staan de stappen die we doorlopen van A tot Z om uw droom dakterras te realiseren.
Dakterras Het lange vierkant

Stap 1 – Kennismaking & offerte

U kunt met uw vraag altijd per mail of telefonisch contact opnemen met Het Lange Vierkant. Aan de hand van een vrijblijvend kennismakingsgesprek bij ons op kantoor of bij u thuis kunnen we van gedachten wisselen over uw wensen en de mogelijkheden. 

Onze voorkeur gaat uit naar een afspraak op locatie, zodat we de buitenruimte direct kunnen zien en we de globale maten opnemen. Op deze wijze hebben we een completer beeld van situatie, dan wanneer er bijvoorbeeld foto’s worden gemaild.

Na het oriëntatiegesprek gaan we aan de slag met een passende aanbieding en sturen we een een schetsontwerp met een eerste offerte, hierin staan de kosten, indicatieve planning en voorwaarden. Na uw akkoord volgt de ontwerpfase waarin we in detail het dakterras verder uitwerken.

Stap 2 – Ontwerp

Na het akkoord op de offerte gaan we een ontwerpfase in, deze doorloopt een aantal stappen. Als eerste verfijnen we het schetsontwerp. Aan de hand van deze eerste schets kijken we gezamenlijk welke op- of aanmerkingen er zijn, die wij verwerken in het voorlopig ontwerp. We maken een sfeervolle 3D tekening om u een mooi en realistisch beeld te geven van ons plan. Dit voorlopige ontwerp wordt in overleg nog één keer gefinetuned zodat alles naar uw wens is.

Dit is het definitief ontwerp, waar we ook de offerte definitief op kunnen bijstellen. Wanneer hier akkoord op is, kunne we de werkzaamheden inplannen, zodat u precies weet wat wanneer gebeurt.

Ontwerpen Het Lange Vierkant
Het Lange Vierkant Kraan

Stap 3 – Voorbereiding

Na het goedkeuren van het definitieve ontwerp en offerte volgt de voorbereiding fase. In deze fase maken we een definitieve planning, maken tekeningen en bestellen de benodigde materialen.

Vergunning

Wanneer er een vergunning nodig is voor een dakterras kunnen wij dat voor u regelen. Dan zorgen we voor de juiste tekeningen waarmee de vergunning kan worden aangevraagd bij uw gemeente. Dit geld ook voor een eventueel benodigde constructieberekening die wij mee kunnen meenemen.

Het lange vierkant bouwvergunning

Hierboven de doorsnede van een project in Scheveningen. De gemeente eiste bij dit ontwerp dat de balustrade van het dakterras niet zichtbaar zou zijn.

Let wel op dat de doorlooptijd voor het aanvragen, na indienen 6 weken kan duren. Wanneer de aanvraag onverhoopt wordt afgekeurd, zal de het ontwerp moeten worden aangepast en zal de doorlooptijd weer 6 tot 8 weken zijn.

Kraan

Het Lange Vierkant heeft zijn eigen kraan partner waarmee we nauw samenwerken. De kraankosten variëren tussen de 200 en 450 euro. Afhankelijk of er een vergunning moet worden aangevraagd om het verkeer om te leiden.

Stap 4 – Productie

Zodra alles is voorbereid laten we het materiaal voor een groot deel meteen naar locatie transporteren. In overleg met u maken we een exacte planning, zodat we op de afgesproken dagen kunnen langskomen om uw project op locatie snel tot een prachtig resultaat te brengen.

HLV-Exterieur
Het Lange Vierkant 04 (1)

Stap 5 – Oplevering

Zodra het dakterras helemaal tot in de puntjes is afgewerkt, volgt de officiële oplevering. We lopen samen met u alle onderdelen na. Zijn er nog zaken waar u niet helemaal tevreden over bent? Dan lossen we die zo spoedig mogelijk op. Pas als u helemaal tevreden bent met uw nieuwe buitenverblijf, dan zijn wij dat ook. Overigens blijft ook na de oplevering gelden: één belletje en we komen langs!

Onze dakterras projecten

Bekijk op deze pagina een overzicht van alle dakterrassen die door Het Lange Vierkant zijn ontworpen en gerealiseerd.

Het lange vierkant dakterras