Dakterrassen van duurzame materialen

Het lange vierkant dakterras

Waar maken wij onze terrassen van?

De dakterrassen die wij ontwerpen, bouwen we van verduurzaamd hout. Naast dat dit een milieuvriendelijk materiaal is blijft het eindresultaat mooier. Door de bijzondere behandeling van het hout is het uitzettingscoëfficiënt minimaal en blijven alle naden strak.

Veel tuinen en terrassen worden voorzien van Douglas hout. Wanneer Douglas nat wordt gezaagd en nog niet al het vocht eruit is tijdens de bouw, is de kans groot dat wanneer de zon erop komt te staan de boel gaat verspringen. Zeker in de stijl waar wij in bouwen (strakke latten en lijnen) raden we Douglas dan ook liever af.

Wat is verduurzaamd hout?

Met een thermische warmtebehandeling wordt het hout in zuurstofarme ruimtes met stoom tot 200 graden verwarmd. Bij dit milieuvriendelijk proces komen geen chemische middelen aan te pas. Door deze behandeling verandert de celstructuur van het hout waardoor schimmels of bacteriën geen kans meer hebben om zich in het hout te vestigen.

het lange vierkant gevelbekleding de School
Dakterras Het Lange Vierkant

Wat zijn de eigenschappen van thermisch gemodificeerd hout?

De belangrijkste eigenschap is het verlengen van de levensduur. Deze behandeling wordt voornamelijk toegepast bij de houtsoorten vuren, grenen en fraké. Door het hout te modificeren krijgt het duurzaamheidsklasse 2 (soms zelfs 1) dat maar liefst 15 tot 25 jaar meegaat. Het hout krijgt hiermee bijna eenzelfde levensduur als tropisch hardhout. Hierdoor is het mogelijk om hout te produceren met een lange levensduur, zonder het tropisch regenwoud of andere bedreigde bossen aan te tasten.

De kleur wordt door de warmtebehandeling donkerder maar vergrijst ook na een aantal maanden op een natuurlijke manier. De kleur kan je behouden door er een (transparante) beits op te smeren. De kleur van het hout blijft hierdoor langer zichtbaar. Wanneer het hout is vergrijst kan het altijd weer worden terug geschuurd naar de donkere kleur. De sterkte en de buigkracht van het hout verminderd door het proces waardoor het niet geschikt is als constructiehout. Wel is het geschikt voor pergola’s indien de constructie op een juiste manier wordt ontworpen.

Ontwerp

Naast het realiseren van uw dakterras, ontwerpen we deze ook volledig, hierdoor kunnen we uw wensen tot op het detail perfect uitwerken. Door zowel het ontwerp als het bouwproces uit te voeren, zijn de lijnen korter en kan het ontwerp nooit verkeerd worden begrepen.

De afgelopen jaren hebben we ons gespecialiseerd in het ontwerpen en bouwen van dakterrassen en interieur. De ontwerpen worden door Mark, als afgestudeerd architect aan de TU in Delft, vakkundig uitgewerkt.

Het lange vierkant heeft een eigen stijl, met name voor de dakterrassen, waar we hoogteverschillen in de juiste verhoudingen combineren met trellis of een pergola, alles uitgevoerd met duurzame materialen. Voordat we de ontwerpfase starten, komen we altijd de ruimten bezoeken, zodat we gezamenlijk de wensen en de behoeften kunnen inschatten en begrijpen. Lees hier meer over onze werkwijze voor de realisatie van uw dakterras…

Het Lange Vierkant
Dakterras Het Lange Vierkant

Onze Dakterras Projecten

Bekijk op deze pagina een overzicht van alle dakterrassen die door Het Lange Vierkant zijn ontworpen en gerealiseerd.