het lange vierkant gevel de school

De school in Hoogvliet

We kregen de vraag vanuit SKAR ateliers om een oud schoolgebouw aan de buitenkant een nieuw aanzicht te geven met veel groen, wat tegelijkertijd een extra bescherming geeft en kan functioneren als natuurlijke zonnewering.

het lange vierkant gevelbekleding de school

Het gebouw is een oude school die wordt omgevormd naar werkplekken voor ondernemers op het gebied van kunst en muziek.

Met deze vraag zijn we gaan schetsen en ontwerpen. We zijn begonnen met de kleur. De bestaande geveldelen waren blauw. Aangezien we materiaal hebben gekozen met een donkerbruine kleur wilde we een zwarte achtergrond aangezien deze meer wegvalt met het hout ervoor.

het lange vierkant gevelbekleding de school

We hebben balken frames tegen de gevels geplaatst die zijn vast gezet tegen de onderliggende rachels van de gevel. De frame zijn weer verbonden met tussenliggers. Daarop hebben we de trailes verticaal tegenaan gezet.het lange vierkant gevelbekleding de School

Onderaan de trailis zijn plantenbakken gerealiseerd waaruit de beplanting omhoog kan groeien tegen de gevel aan. De plantenbakken zijn afgewisseld met bankjes. Het idee is dat de beplanting op den duur gaat meekleuren met de seizoenen.

het lange vierkant gevelbekleding de School

Bij een van de ingangen hebben we een knus hoekje gecreëerd met een tafeltje waar je gezellig kan zitten. Op deze manier wilde we een entree creëren die je meteen een thuis gevoel geeft.

het lange vierkant gevelbekleding

het lange vierkant gevelbekleding de School

Hetzelfde hebben we gedaan bij de andere ingang. Een zithoekje wat een huiskamer gevoel geeft.

Het beplantingsplan is ontworpen en aangeplant door Stek de stadstuinkwinkel.

SHARE