Dakterras Noordsingel Rotterdam

Voor deze bewoners aan de Noordsingel in Rotterdam, hebben we een tweede huiskamer gecreëerd.

De vraag was ook of het ontwerp zou kunnen aansluiten bij de buren. Aan beide kanten is de schutting/trailes in het midden van de bakken geplaatst zodat ook aan beide kanten de planten kunnen groeien.

De Pergola is op maat gemaakt zodat de hoekbank er precies onder past.

Het idee is om twee ruimtes te creëren. Een zit gedeelte wat is afgesloten van de buren voor privacy. Dit gedeelte is ook onder de pergola. Deze ruimte is een plekje geworden om te relaxen.

 

Het lastige aan dit terras was de enorme schoorsteen op het dak. Deze hebben we geprobeerd te integreren met de ruimte waardoor het toch een geheel wordt en aansluit op de rest.

De open ruimte is een ruimte waar je lekker kan staan of kan gaan zitten aan de eettafel voor bijvoorbeeld tijdens het barbecueën.

SHARE
SHARE