DAKTERRAS ONTWERPBUREAU OD DESIGN ROTTERDAM

Het dakterras van het Rotterdams ontwerpbueau OD design ligt midden in een industrieterrein. We kregen de opdracht om een plek te creëren waar de werknemers in de pauze of na werk even kunnen onspannen en genieten van de rust.

In het ontwerp hebben we rekening gehouden met de verschillende hoogte van de plantenbakken in combinatie met zitbanken. Op deze manier kan je letterlijk tussen de planten zitten.

Om de achtergrond van de industrie een beetje weg te werken hebben we voor doorkijk latten gekozen. Hier hebben we verchillende afstanden van de latten in toegepast. Aan de linker en rechter kant hebben de latten minder afstand tot elkaar waardoor de achtergrond iets meer vervaagd. De latten in het mindden  hebben een grotere doorkijk waarmee we het terrras iets ruimtelijker willen maken.

De opdrachtgever wilde ook dat er sfeerverlichting in de bakken zodat je in de avond ook nog gezellig buiten kan zitten wanneer het donker is.

De pergula hebben we gebouwd zodat er in de toekomst een groen dak ontstaat. Hiermee willen we meer groen creëren in een kleine ruimte. De beplanting is uitgevoerd door STEK de stadstuinwinkel. Ze hebben gekozen voor tropische planten aangezien de inrichting van de kantoor ruimtes hier ook uit bestaan. Daardoor wordt de uitstraling van de binnenruimtes doorgetrokken naar buiten.

 

SHARE