Dakterras Het lange vierkant

Dakterras Heemraadsingel Rotterdam

Twee dakterrassen  aan de Heemraadsingel in Rotterdam. De bewoners wilde een tweede huiskamer, maar dan voor buiten.

De wens voor dit dakterras was tweeledig. Enerzijds veel ruimte voor groen, beschutting en gezelligheid. Daarnaast moest het groen ook voor verkoeling zorgen in de zomer.

Dakterras Het lange vierkant

Ook moest het dakterras worden voorzien van een loungebank, opbergruimte en een (beschutte) buitendouche (zonder dat het allemaal in elkaar gepropt voelde), verlichting én of we nog even wilde meedenken over een automatisch bewateringsysteem wat niet zichtbaar is.

Voor deze kant van het dakterras hebben we het oorspronkelijke ontwerp voor een deel aangepast. Vervolgens hebben we het terras gerealiseerd.

Dakterras Het lange vierkant

Alle elementen op het dakterras hebben we opgeleverd in gemodificeerd hout, idem voor de vloer en de plantenbakken. Alleen de witte bakken zijn gemaakt van het zgn. ‘okume’ en afgelakt. Op de achtergrond is het andere dakterras te zien.

Dakterras Het lange vierkant

De douche op het dakterras is ingebouwd tussen de plantenbakken zodat het goed is afgeschermd. Alle leidingen hebben we mooi wegwerkt onder de vlonder.

Dakterras Het lange vierkant

tuinverlichting het lange vierkant

Hierboven is de tuinverlichting te zien in het donker die we hebben aangelegd voor dit dakterras.

Dakterras Het lange vierkant

het lange vierkant work in progress

Mark is druk bezig met het plaatsen van de bakken op het dakterras.

Dakterras Het lange vierkant

De beplanting op het dakterras is uitgevoerd door https://www.stekrotterdam.nl. Ze hebben samen met de klant een beplantingsplan bedacht en uitgevoerd. Op de foto hierboven is een deel van het Gardenasysteem (bewateringssysteem) te zien.

SHARE