Dakterras Het Lange Vierkant

Dakterras Den Haag

Een mooi ruim dakterras van 30m² in Den Haag. De vraag vanuit de klant was vooral afscherming van de buren en combinatie met transparantie.

Aan de achterzijde van de woning ligt een smalle sloot met daar tegenaan direct twee onder een kap woningen, waarbij de tweede verdieping precies uitkijkt op het terras. Vandaar dat de vraag naar privacy groot was.

Dakterras Het Lange Vierkant

De dichtheid van de latten hebben we tijdens de bouw goed afgestemd met de bewoners. Uiteindelijk hebben we samen voor de juiste afstand gekozen en geplaatst.

Dakterras Het Lange Vierkant Den Haag

Bijna het Gehele terras is voorzien van een pergola waarmee we een knus gevoel willen creëren. In combinatie met onze gebruikelijke geïntegreerde stijl van de bakken in combinatie van zitbanken.

Dakterras Het Lange Vierkant

Sommige delen van de latten hebben we ruimer gemaakt zoals hierboven te zien is. Op die plekken is er een doorkijk naar groen en in de verte een oude molen.

Dakterras Het Lange Vierkant

De linkerzijde van het terras hebben we geen latten geplaatst aangezien hier een mooie doorkijk is op het water wat achter het huis loopt. Hier kan lekker een boekje worden gelezen met een mooi uitzicht.

Dakterras Het Lange Vierkant

Ook deze keer heeft STEK de stadstuinwinkel uit Rotterdam het terras voorzien van beplanting. In het voorjaar zal alles uitlopen en het terras volledig groen zijn.

Dakterras Het Lange Vierkant

De pergola heeft een grote overspanning. Hierdoor moesten we een oplossing bedenken om een van de staanders stabieler te maken. Dat hebben we opgelost met geïntegreerde plantenbakken.

Dakterras Het Lange Vierkant

Tot slot hebben we beneden aan het water ook nog een afscherming gemaakt met latten zodat de bewoners op het beneden terras ook privacy hebben.

work in progress het lange vierkant Den Haag

work in progress. Hier waren we nog druk bezig met het plaatsen van de schutting voor het beneden terras.

SHARE